0%

Σαν Σήμερα Στον Κόσμο της Μουσικής!


Από την μέρα δημιουργίας της η μουσική έχει περάσει από πολλά γεγονότα, τα οποία την έχουν εξελίξει σε ότι γνωρίζουμε σήμερα.

Σαν σήμερα το 1961 οι The Tokens κυκλοφορούν το cd single “The Lion Sleeps Tonight“, ένα τραγούδι που πρωτοηχογραφήθηκε από τον Solomon Linda to 1939.

Στις 18 Δεκεμβρίου το “The Lion Sleeps Tonight” θα σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση του Billboard και θα παραμείνει εκεί για δύο εβδομάδες. Το 1994 θα συμπεριληφθεί στο soundtrack της ταινίας που σίγουρα όλοι ξέρουμε, “The Lion King”.

Τέσσερα χρόνια αργότερα (1965) οι The McCoys θα κυκλοφορήσουν το “Fever“, ένα τραγούδι που γράφτηκε από τους Eddie Cooley και John Davenport και εκτελέστηκε πρώτη φορά από τον Little Willie John το 1956.

Το τραγούδι από την δημιουργία του μέχρι σήμερα έχει διασκευαστεί από πολλούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων Elvis Presley, Peggy Lee, Ray Charles.

Το 1968 θα κυκλοφορήσει στην Αμερική η ταινία κινουμένων σχεδίων των “The Beatles“, η οποία φέρει τον τίτλο “Yellow Submarine“. Τον Ιανουάριο του 1969 θα κυκλοφορήσει και το soundtrack της ταινίας.

Το άλμπουμ “Yellow Submarine” θα περιέχει στην μία πλευρά τραγούδια των τεσσάρων σκαθαριών και στην άλλη πλευρά θα περιέχεται το συμφωνικό θέμα της ταινίας. Μεταξύ των τραγουδιών που ακούγονται στην ταινία είναι και τα ακόλουθα: “Eleanor Rigby“, “A Day In The Life“, “Lucy In The Sky With Diamonds“.

Τον ίδιο μήνα στην 34η τελετή απονομής των βραβείων “New York Film Critics Circle Awards” θα κερδίσουν το βραβείο “Special Award“!

 

 


PlayCoverTrack Title
Track Authors