0%

Πέθανε ο Kinky Friedman στα 79 του


Ο Kinky Friedman, ο προκλητικός καλλιτέχνης και τραγουδοποιός της country, γνωστός για τραγούδια όπως το “Sold American”, πέθανε σε ηλικία 79 χρόνων.

Την Πέμπτη, ο επίσημος λογαριασμός του Τεξανού καλλιτέχνη στο X δημοσίευσε την είδηση του θανάτου του, γράφοντας: “Ο Kinky Friedman πάτησε ένα ουράνιο τόξο στο αγαπημένο του Echo Hill περιτριγυρισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Kinkster υπέστη τεράστιο πόνο & αδιανόητη απώλεια τα τελευταία χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχασε το μαχητικό του πνεύμα και την ευστοφία του. Ο Kinky θα συνεχίσει να ζει καθώς τα βιβλία του διαβάζονται και τα τραγούδια του τραγουδιούνται”.

Ο φίλος του Friedman, Cleve Hattersley, επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατό του στην Texas Tribune, λέγοντας στο Μέσο ότι ο μουσικός με πραγματικό όνομα Richard Samet Friedman, έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον.

Ο Friedman, γεννημένος στο Σικάγο, είχε τη φήμη του εκκεντρικού. Ήταν γνωστός για τις κοφτές ατάκες του και τη βαριά σάτιρα, και πάντα είχε ένα καουμπόικο καπέλο και ένα πούρο στο χέρι. Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο χιουμορίστας ήταν φίλος με αρκετούς Αμερικανούς προέδρους, όπως ο George W. Bush και ο Bill Clinton, ενώ θεωρούσε θρύλους της μουσικής όπως ο Bob Dylan και ο Willie Nelson, μερικούς από τους πιο στενούς του φίλους.


PlayCoverTrack Title
Track Authors