0%

Έφυγε ο συνθέτης “θρύλος” Μισέλ Λεγκράν


Σε ηλικία 86 ετών έφυγε ο διάσημος συνθέτης Μισέλ Λεγκράν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, 26 Ιανουαρίου, στο Παρίσι.

Ο συνθέτης “θρύλος” είχε δημιουργήσει μουσικά θέματα όχι μόνο για τις ταινίες του Ζακ Ντεμί “Οι Ομπρέλες του Χερβούργου” και “Τα κορίτσια του Ρόσφορ” αλλά και για τη δραματική ταινία “Peau d’âne”, της οποίας ο τίτλος μεταφράζεται στα ελληνικά ως “Αυτός ο υπέροχος, παλιός, καλός κόσμος”.

Ο Μισέλ είχε ξεκινήσει τη μουσική του σταδιοδρομία με διασκευές για τραγουδιστές και στη δεκαετία του 1960 άρχισε να συνθέτει μουσική για τον κινηματογράφο για ταινίες των Ανιές Βαρντά, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ και Ζακ Ντεμί.

Κατά τη διάρκεια της μοναδικής του πορείας στην μουσική συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες όπως ο Ρέι Τσαρλς, ο Όρσον Ουέλς, ο Ζαν Κοκτό, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Σαρλ Τρενέ και η Εντίθ Πιάφ.

Αξίζει να σημειωθεί πως κέρδισε τρία Όσκαρ, για το τραγούδι “Les moulins de mon coeur”, το οποίο περιλαμβάνεται στη μουσική επένδυση της ταινίας «Υπόθεση Τόμας Κράουν» (1969), για το “Un été 42” (“Summer of ’42”, 1972) και το «Γεντλ» (1984).

 

 


PlayCoverTrack Title
Track Authors