0%

John F. Kennedy: Τιμή ρεκόρ έπιασε μπάλα μπέιζμπολ με την υπογραφή του


Μία μπάλα μπέιζμπολ που υπέγραψε ο John F. Kennedy το 1961 πωλήθηκε αντί 167.000 δολαρίων σε δημοπρασία, σπάζοντας το ρεκόρ για την ακριβότερη μπάλα με την υπογραφή οποιουδήποτε Αμερικανού προέδρου.

Η μπάλα, που πωλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών SCP Auctions, προέρχεται από περιοδεία του τότε 35ου προέδρου των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα το 1961.

Ο Kennedy σταμάτησε στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο του σχεδίου του “Συμμαχία για την Πρόοδο” , που είχε σχεδιαστεί για να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Λατινικής Αμερικής.

Η γνησιότητα αυτής της μπάλας του μπέιζμπολ επιβεβαιώθηκε όταν ταυτίστηκε με φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδα της Βενεζουέλας εκείνη την εποχή.

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε την μπάλα για μία δημοσιογράφο, την Julia Messuti, η οποία ήταν μέρος της ομάδας που κάλυπτε τις συναντήσεις του JFK και του τότε προέδρου της Βενεζουέλας Romulo Betancourt στην πρωτεύουσα της χώρας, το Καράκας. Αφού του ζητήθηκε, ο Kennedy υπέγραψε με χαρά την μπάλα από την “Asociacion Venezolana de Baseball Profesional”

Σύμφωνα με το SCP Auctions, ο Kennedy αναγνώρισε “τη σημασία του να υπογράψει ένας πρόεδρος των ΗΠΑ μια μπάλα μπέιζμπολ της Βενεζουέλας και να τη χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία για να τονίσει πώς το παιχνίδι μπορεί να ενώσει τα δύο έθνη.

Καθώς την υπέγραφε, ο Kennedy σχολίασε ότι η χώρα θα πρέπει να είναι “περήφανη που έχει έναν παίκτη” όπως ο Luis Aparicio. Εκείνη την εποχή, ο Aparicio βρισκόταν στη μέση της καριέρας του με τους White Sox, αλλά θα κέρδιζε το πρωτάθλημα του 1966 με τους Baltimore Orioles και θα ψηφιζόταν στο Hall of Fame το 1984.

H μπάλα πουλήθηκε την Κυριακή στη 19η προσφορά για ακριβώς 166.818 δολάρια.


PlayCoverTrack Title
Track Authors